Gobabis - Windhoek
Na een vroeg ontbijt, deze lodge heeft namelijk erg vroege tijden, ontbijt tussen 6 en 8, zijn we dus ook op tijd vertrokken. Onderweg was typisch Kalahari, lange rechte wegen en lage begroeiing. In Goalies zagen we een typisch kerkje, die even op de foto moest. Op die manier zijn we van de hoofdweg afgereden en kwamen we ook de tourist information tegen van Gobabis. Die had twee Duitse vrijwilligers aan het werk, die waarschijnlijk niet moe werden van het werk, maar wel wisten wat lekkere koffie was. Daar dus koffie gedronken. Na de koffie zijn we in één keer doorgereden naar Windhoek waar we om half 1 aankwamen. We hebben direct naar Profile Safari's gebeld en met hen afgesproken dat ze ons om kwart over 4 zouden halen zodat we even het kantoor konden zien en daarna konden borrelen. Daarna zijn we de stad Windhoek gaan verkennen. Een stad die je in een uurtje hebt gezien. Marian is nog wel gerold van haar portemonnee, maar ze had het direct door en toen ze zich omdraaide en riep: die jongen heeft mijn portemonnee, stond er al een security man met de portemonnee in zijn handen. Hij had het hele gebeuren waarschijnlijk gezien en misschien vond hij het wel jammer dat Marian zo snel reageerde. In de winkelstraat wat oordruppels voor Janny gehaald en een Arts & Crafts winkeltje bezocht. Natuurlijk de Christus Kirche, de Parlementsgebouwen en het Tinten Pallast op de foto gezet, waarna we het centrum zijn ingegaan om wat te drinken en een klein hapje te eten. Daarna weer terug naar Vondelhof Guesthouse voor een erg warme douche. Ook maar vast het één en ander ingepakt voor de vlucht. Om strak kwart over 4 was Marianne Friede er om ons op te halen. Het kantoor gezien en kennis gemaakt met Anja en Mercia ontmoet. Erg prettig om een gezicht te hebben bij mensen die je zo vaak op Skype of Mail hebt. Daarna een borrel. Na de borrel had Marie een uitstekende maaltijd klaar gemaakt waar we van hebben genoten. Een soort Tzaitziki soep en wrattezwijn als hoofdgerecht. Het was allemaal erg gezellig. Om ongeveer 10 uur, met veel verhalen van Marie, Ole, Marianne en Jan wijzer, tevreden naar ons Guesthouse. Morgen om kwart over 7 ontbijt want we vliegen om 9 uur richting Kasane met Ole.