Suid-Afrika-Reise.reismee.nl

Dag 17: 23 augustus Ghanzi Zelda Guest Farm (Namibië)

Deze morgen om 07h30 opgestaan om aan een Rhino tracking mee te doen. Omdat we geen safari hadden gedaan konden we hier aan meedoen zonder te betalen. Dit was een zeer leuke ervaring. Je gaat met bushmen, de enige echte spoorzoekers, op stap. Zij weten waar de neushoorns drinken en van daat uit zoeken ze dan verse sporen die zij konden volgen. Je ziet ze door het struikgewas namelijk bijna niet. Onze duitse vrienden waren ook mee. Ongeveer een half uur in de auto gezeten en daarna keken de bushmen waar de sporen naar toe liepen. Wij er achter aan. Eerst nog wat lacherig maar allengs met wat meer respect. Het was ook wel lekker wandelweer. Nog niet al te warm en de bushmen hadden wel een lekker tempo. Op een gegeven moment na ongeveer 1 uur waren ze iets op het spoor. Wij bleven even staan en daarna konden we achter ze aan lopen. Het blijkt dat neushoorns veel rondjes lopen. Wij hadden het gevoel dat we alleen maar rondjes deden. Na een grote verse hoop neushoornshit, ze doen het namelijk allemaal op de delfde plaats, du eigenlijk een héééél erg grote kattebak, dachten we dat we ze heel snel zouden zin. Na nog een stukje en wat rodjes zagen we ze op nog geen 40 meter afstand. De Bushmen zagen ze en liepen uit de wind zodat de neushoorns ons niet roken. Daarna wat films genomen en veel foto’s door iedereen. Tegen 10h00 waren we weer terug op de lodge. Hierna ontbeten en weer afscheid genomen en verder dezelfde weg terug. Dit duurde ongeveer 1 uur en daarna via de A3 op weg naar Nambië. Na de douneafhandelingen wat redelijk snel ging en met 1 uur tijdwinst in verband met de andere tijdzone waren we tegen 14h30 bij de lodge. Hier een beetje gerelaxed en wat rondgelopen. Om 17h00 is er nog een feeding van luipaarden en cheeta’s die we nog even mee pakken. Dit was niet echt bijzonder. 4 Cheetahs achter gaas en 1 luipaard. De gids die had redelijk veel vrouwonvriendelijke opmerkingen. Direct daarna even een borrel in de kroeg en het diner. Wat mij opviel was dat ze wel de oude Zuid-Afrikaanse vlag hadden hangen en zelfs de vlag van Vlaanderen, verder heel veel andere vlaggen maar geen Zuid Afrikaanse vlag en zelfs niet de Namibische, geeft te denken. Verder doet het echt denken aan de oude boerentijden, vroeg eten in een eetzaal die nogal protserig was ingericht. Het eten was uitstekend. Om half 8 al weer in ons huisje aan de computer, e-readers enzovoorts. Morgen naar Windhoek, op tijd eten want het ontbijt is tot onze verbazing maar tot 8 uur, hoezo boeren tijden. Tot morgen, in elk geval in Windhoek nog internet bereik, daarna maar weer afwachten. Ik zal proberen een paar sfeerfoto’s te uploaden, maar de dongel gaat niet echt snel. Jullie zien wel wat er komt.