Suid-Afrika-Reise.reismee.nl

Voorbereiding

Nog een paar dagen en dan komen we aan in Windhoek. We hebben er al veel zin in, maar voordat we vrijdag op het vliegtuig stappen moeten we natuurlijk eerst het één en ander bij elkaar zoeken, controleren en inpakken.

Daar hebben we dit weekend mooi de tijd voor. De Nuvi GPS is geladen met de benodigde kaarten en waypoints. CD's uitgezocht die we onderweg willen luisteren, van Pink Floyd tot Eels, en van Chris Chameleon tot Gert Vlok Nel. De e-readers zijn vol gezet met zoveel boeken, dat we wel een jaar weg kunnen blijven, de laptop schijf opgeruimd zodat er voldoende capaciteit is om foto's en video's op weg te schrijven. Voor de zekerheid toch maar een serie USB sticks inpakken. De foto- en video camera's gecontroleerd en alle snoertjes die we nodig hebben gemerkt. Het blijkt dus wel dat, des te electronischer en mobieler je gaat des te meer snoertjes, acculaders en andere 'zooi' je mee moet nemen. Het zal wel weer een heel gewicht worden. Maar dan maar wat kleding thuis laten, we kunnen onderweg de was wel een keertje laten doen. In Windhoek moeten we er dan alleen nog wel voor zorgen dat we een sim kaart kopen voor de dongel en mijn mobiel telefoon, anders wordt de update van dit Blog wel een erg dure hobby.

Nu alles nog in de koffer en we kunnen vrijdag om 19.00 uur met een gerust hart vanaf Schiphol, via Munchen en Johannesburg naar Windhoek vliegen, waar we zaterdag 6 augustus om 14.20 uur zullen landen voor weer een mooi avontuur in Zuidelijk Afrika.