Route 62 naar Mosselbaai
Dag 9, Route 62 naar Mosselbaai
Marian was al om half 8 wakker en heeft nog even een wandeling gemaakt door Montagu, een leuk plaatsje tussen de bergen en het had volgens ons iets neer restaurants maar niet geprobeerd omdat we bij J.P. Basson overnachten. Na het ontbijt hebben we onze route nog even met Pierre Jacques van Montagu Country Hotel doorgenomen om de N1 zoveel mogelijk te ontwijken. Je kunt dan wel lekker opschieten, maar je ziet dan niets. Om half 10 reden we weer. Eerst naar Swellendam om Aan den Oever te bekijken. Een leuk klein Guesthouse in Kaap Hollandse stijl. Daarna doorgereden naar Mosselbaai, maar dus niet over de N1. De GPS gaf aan dat we er in 1,5 uur zouden zijn, maar met ons ommetje kostte het wel 2 uur meer, maar het was dan ook wel veel mooier. Twee mooie passen, waarvan vooral de laatste (Cloetes Pas) was erg mooi was. Ik denk dat over een maand deze pas helemaal te gek is omdat er allemaal Protea's staan, die nu nog lang niet in bloei waren. Weer schitterende vergezichten, maar wel voor mensen die op een gravelweg durven te rijden met soms erg smalle stukken. Hier hebben we dus een paar bloeiende Protea's op de foto gezet (speciaal voor Hans en Annie W.). Om half 3 reden we Mosselbaai binnen. Een leuk dorp aan de Indische Oceaan. We overnachten in het Point Hotel, en dat is echt de goede naam. Het licht op een landtong met aan beide kanten de Indische Oceaan. We hebben dan ook een schitterend uitzicht op zee met kans op walvissen, Dolfijnen en Robben. We hebben hier wat rondgewandeld en de zeelucht opgesnoven. Natuurlijk even naar de ‘Oude Posboom'. Deze boom werd door de vroegere Oost-Indie vaarders gebruikt om post bij neer te leggen die dan een schip die de tegengestelde richting opvoer dan weer mee nam. Scheelt je een postzegel en een half jaar.
We kregen een site inspection door het hotel, en het is eigenlijk zeker een aanrader, al is het wat groot en wij liever gebruik maken van B&B's ligt dit hotel perfect en is nog niet te groot. Marian wilde zich even douchen en omdat Douwe wel weer zin had in een sigaret ging hij op het balkon staan (die met uitzicht op zee) en zag een walvis de kop boven water uitsteken. Natuurlijk te snel en te ver voor een foto, maar toch wel mooi meegenomen. Vanavond en morgenochtend maar goed blijven kijken, maar we krijgen Mbotyi ook nog, waar we hopelijk ook seaview hebben. Vanavond blijven we maar in het hotel eten. De kaart ziet er goed uit, waarom zouden we dan weer aan de wandel gaan en weer zoeken.
Zomaar een vers verhaaltje als ik aan het eten ben:) Ik ben nu weer helemaal bij.. maar ik hoor dat er nog meer dierenfoto's (kunnen) komen, dus vol verwachting zal ik wachten op een walvis! Veel plezier nog!
De walvissen zijn zo weer onder water, maar ik zal nog zeker wel een leeuwtje op mijn arm hebben en we zien ook nog wel olifanten, leeuwen, neushoorns enzovoorts
Lynette is nog afrika maagd :D
Never mention the "P" word again!!!!!!
Ik ben er nog niet van hersteld!
Puketea
wat een mooi stadion, hier gaan wij ook wel even een kijkje nemen (zegt ivar), maar ik ga wel met hem mee hoor. Lijkt mij ook mooi om te zien.
Verder vermaken jullie je prima zo te zien.
Veel plezier nog.