Naar Montagu
Dag 7: 13 augustus Montagu
Na een heerlijke nachtrust ontbijten om 08h30. Zelfs voor slechts 2 bezoekers hebben ze alles uit de kast gehaald. Dus een Zuid Afrikaans ontbijt zoals het hoort. Daarna op pad. Trouwens onze gids van de safari vertelde ons wilde verhalen over hoe gevaarlijk het wel niet was in Beaufort West. Mensen die geen eerbied hebben voor eigendom van andere mensen dus als we daar wilden parkeren konden de banden van de auto wel gestolen worden. Kinderen aan de drugs (Tick) zoals ze het hier noemen. Al met al gevaarlijk volgens hem. We kregen hem bijna niet de safaribak weer in maar uiteindelijk wel. Kobus was zijn naam. Maar dit terzijde.
We reden tegen 09h15 ‘met angst en beven' richting Beaufort West. Daar tanken even wat foto's gemaakt. Het was zeker een gevaarlijk stadje!!! Het moest volgens ons nog wakker worden, met recht een rustig Karoo dorp, maar voor een Bushman in het veld dus best wel gevaarlijk. Daarna door naar het Karoo Nat. Game reserve. We wisten niet wat we konden verwachten, maar al met al een mooi park waar je kunt overnachten en eten in het restaurant. Het is ook een mooi park om doorheen te rijden. Ze hebben 2 routes voor de gewone auto en deze zijn prachtig qua natuur en vergezichten, de echte Karoo. Niet al te veel wild gezien (verwend als we zijn) . Gemsbok, Kudu´s, Nyala, Elanden, Struisvogels en Springbokken. Het leek wel of het wild nog niet echt aan auto's was gewend. Verder prima voor elkaar.
Daarna moesten we nog 375 km rijden naar Montagu. Ondertussen was het al 12h30 geworden dus maar even blik op oneindig en gassen met de auto. De wegen zijn hier vrij rustig, dus opschieten kun je hier wel.
We hadden in Lesotho van een Amerikaan gehoord dat Matjiesfontein heel apart was met veel authentieke gebouwen en niet zo toeristisch, dus hier hebben we even gestopt en koffie gedronken. Dit was zeker apart. Een plaats terug in begin 20ste eeuw. Alles hadden ze gelaten zoals het was dus 2 bussen met Amerikaanse toeristen (hoezo niet zo toeristisch) bleven daar slapen maar Douwe en Marian vonden dit niet zo geweldig. Het lijkt op Pilgrim's Rest maar vele malen kleiner. 1 café, 1 hotel 1 oud postkantoor omgetoverd tot gift shop en nog een paar huizen. Met jawel, een echt station voor de trein wat ze tot museum hadden omgebouwd. Je hoort al wel dit is aan ons niet besteed. Daarna afgeslagen en via de R318 naar Montagu gereden. Dit is een prachtige weg door fruitbomen (bijna in bloei) en druivenstruiken(nog niet groen) met geweldige uitzichten op de bergen. Prachtig om te rijden. Zeker niet toeristisch dus niet druk, met mooie plaatjes van boerderijen die tegen de berghelling aanliggen in een grote vallei. Genieten voor beiden. Daarna doorgereden naar het hotel waar we om 16h30 aan zijn gekomen. Na een lekker bad hebben we hier uitstekend gegeten. Het is een ruim hotel in het centrum van Montagu. En Montagu is één van de belangrijkste plaatsen in de wijnstreek, echt iets voor Douwe. We zijn hier twee nachten dus morgen rustig aan een beetje door de omgeving toeren, genieten en misschien nog wel even bij een wijnboer langs.